Adventshygge med banko og kor

Tirsdag den 8. december kl. 13.30
Der er gløgg og æbleskiver. Der er julebanko og adventshygge,
og koret STEP BY STEP (se foto) synger julesange med mere.
Step By Step er et forholdsvis nydannet kor, som fortrinsvis
synger nyere rytmisk musik og danske sange. Koret, som har
ca. 25 medlemmer, øver for tiden i Lyngby-Sorgenfri-området
under ledelse af CHARLOTTE DUPONT.
(Bemærk: Det er et andet kor end tidligere annonceret.)

Det koster ikke noget at være med.

Om digteren Jens Rosendal og hans sange

Tirsdag den 26. januar kl. 13.30
ved psykolog ANNE KNUDSEN
og journalist STEEN VALGREEN-VOIGT. Begge bor i Birkerød.

Foredraget handler om livsglæde og tillid på en let, glad og underholdende måde. Jens Rosendal er den nulevende danske digter, som har flest sange med i Højskolesangbogen. Hans sange handler om store livstemaer som kærlighed, tro, mening, håb, død, tab og sorg.

Jens Rosendals livsfortælling er historien om en livslang kamp for at ville være den, man er - uanset, at andre vil noget andet - og om at holde fast i troen gennem hele livet trods modgang og medgang.

Undervejs synger vi nogle af Jens Rosendals sange, bl.a. "Du kom med alt det der var dig".

Den russisk-ortodokse kirkes tilbagevenden

Tirsdag den 23. februar kl. 13.30
CHRISTIAN GOTTLIEB, der er sognepræst og dr.theol. fortæller:
"Siden Sovjetunionens sammenbrud i slutningen af 1991 er den Russisk-Ortodokse Kirke med bemærkelsesværdig kraft vendt tilbage som en markant og indflydelsesrig spiller i dagens Rusland.

En spiller med umisforståelige ambitioner om at præge det russiske samfund i ortodoks retning efter syv årtier med det militant ateistiske sovjetregime, som forsøgte at skabe det totalt sekulære, a-religiøse samfund. Det lykkedes som bekendt ikke, men spørgsmålet om, hvad der kommer i stedet, må stadig betragtes som åbent og uafklaret, om end nogle tendenser i de senere år har tegnet sig tydeligere."