Kom og syng med

Tirsdag den 25. august kl. 13.30

Eftermiddagsmøde, hvor vi synger sommersange og -salmer og kigger lidt frem og også synger dejlige høstsange.

Sognepræst NIELS V. GRUNNET fortæller  om sangene undervejs og ved klaveret sidder JUDDI WINKEL.

(Arrangementet er ikke omtalt i kirkebladet.)

Med cello på bagagebæreren

Tirsdag den 22. september kl. 13.30
Musikalsk foredrag ved cellist IDA RIEGELS,
der er årets vinder af P2 Ildsjæleprisen.

Ida Riegels er uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og har gennem de seneste år etableret sig som cyklende cellist med turneer hele vejen op gennem Europa og gennem Danmark. Hun fortæller om nogle af af sine oplevelser på de mange koncertrejser, og der er også billeder, video og musik undervejs.

Udgravninger i Nærum

Tirsdag den 27. oktober kl. 13.30
Arkæolog ESBEN AARSLEFF fra Museum Nordsjælland fortæller og viser billeder.

For nylig fandt arkæologer en begravelsesplads syd for Nærum. Den viste sig at være større end forventet, og måske fandt de også sporene af den første kirke i Nærum (ældre end Søllerød Kirke). Alt dette åbner for adskillige spørgsmål om fortiden.

Esben Aarsleff vil forsøge at besvare nogle af spørgsmålene samt diskutere, hvad fundene kan fortælle om vore forfædre.

Billedsproget i nye salmer

Tirsdag den 24. november kl. 13.30
Foredrag ved salmedigter og tidligere sognepræst LISBETH SMEDEGAARD ANDERSEN.

"Nye salmer udspringer af forholdet mellem tradition og fornyelse. Vores verden har forandret sig siden Kingos, Brorsons og Grundtvigs tid, samfundet er gået fra enevælde til demokrati, og hvor 80% af Danmarks befolkning dengang boede på landet og kun 20% i byerne, er forholdet i dag det omvendte."

Undervejs synger vi nogle af hendes salmer, og hun fortæller om de tanker, man gør sig som salmedigter, og om det billedsprog, en ændret omverden kalder på.

Adventshygge med banko og gospelkor

Tirsdag den 8. december kl. 13.30
Der er gløgg og æbleskiver. Der er julebanko og adventshygge, og Virum Kirkes gospelkor underholder med gospel- og julesange. Koret ledes af gospeldirigent TINA ROBINSON og akkompagneres af organist i Virum Kirke, KNUD RASMUSSEN.

Det koster ikke noget at være med.

Om den danske digter Jens Rosendal og hans sange

Tirsdag den 26. januar kl. 13.30
ved psykolog ANNE KNUDSEN
og journalist STEEN VALGREEN-VOIGT. Begge bor i Birkerød.

Foredraget handler om livsglæde og tillid på en let, glad og underholdende måde. Jens Rosendal er den nulevende danske digter, som har flest sange med i Højskolesangbogen. Hans sange handler om store livstemaer som kærlighed, tro, mening, håb, død, tab og sorg.

Jens Rosendals livsfortælling er historien om en livslang kamp for at ville være den, man er - uanset, at andre vil noget andet - og om at holde fast i troen gennem hele livet trods modgang og medgang.

Undervejs synger vi nogle af Jens Rosendals sange, bl.a. "Du kom med alt det der var dig".

Den russisk-ortodokse kirkes tilbagevenden

Tirsdag den 23. februar kl. 13.30
CHRISTIAN GOTTLIEB, der er sognepræst og dr.theol. fortæller:
"Siden Sovjetunionens sammenbrud i slutningen af 1991 er den Russisk-Ortodokse Kirke med bemærkelsesværdig kraft vendt tilbage som en markant og indflydelsesrig spiller i dagens Rusland.

En spiller med umisforståelige ambitioner om at præge det russiske samfund i ortodoks retning efter syv årtier med det militant ateistiske sovjetregime, som forsøgte at skabe det totalt sekulære, a-religiøse samfund. Det lykkedes som bekendt ikke, men spørgsmålet om, hvad der kommer i stedet, må stadig betragtes som åbent og uafklaret, om end nogle tendenser i de senere år har tegnet sig tydeligere."