Sommerhøjskole 18.-20. juni 2019

• "KROP OG ÅND - og meningen med livet"
  • Hver dag kl. 10.00 - 14.30:
    kl. 10.00 Morgensang
    kl. 10.15 Program
    kl. 12.00 Frokost (inkl. i deltagergebyret)
    kl. 12.45 Program
  • Enhver er meget velkommen - uanset hvor man bor.
  • Kontakt eventuelt kirkens kontor for at få en folder.
  • Billetter á 350 kr. (inkl. frokost) kan købes ved kontakt til kirkens kontor, tlf. 4580 3247, fra og med onsdag den 10. april. Betaling kontant eller over netbank (begrænset deltagerantal).

Tirsdag den 18. juni
"Krop og ånd - og meningen med livet" ved sognepræst MIKKEL WOLD, Marmorkirken.
I efteråret 2018 udgav Mikkel Wold og sundhedsforsker og speciallæge Bente Klarlund Pedersen fra Rigshospitalet bogen "Krop og ånd - og meningen med livet". I bogen spørger de bl.a. "Er sundheden blevet nutidens religion?", og de udveksler meninger og holdninger om bl.a. sport og dens religiøse undertoner, en ubarmhjertig sundhedsfokusering, stress, lykke og længsel efter sammenhæng og mening, frihed, spiritualitet og ånd og om forholdet mellem tro og viden.

"Kroppen i kunsten"
ved kunsthistoriker, kunstanmelder og holdkaptajn på DR Ks "Kunstquiz", TRINE ROSS.

Trine Ross tager deltagerne med på en lystvandring gennem kunsthistorien med kroppen som pejlemærke. For hvordan har kunstnerne egentlig gengivet menneskekroppen gennem tiderne? Og hvorfor? Det bliver en rejse, der fører os gennem mere end et halvt årtusinde med nedslag i værker af både danske og udenlandske kunstnere.

Onsdag den 19. juni
"Kroppen og Gud - eksistentiel og åndelig omsorg for den syge"
ved sognepræst CHRISTINE GJERRIS, Hellerup Kirke.

Foredraget vil pege på centrale eksistentielle og åndelige temaer som skyld og dårlig samvittighed, som ofte er på færde hos mennesker, der rammes af sygdom, og på den betydning, som den moderne forståelse af sundhed og sygdom har for vores tro.

"Billedforedrag om Ånd og Sten" ved billedhugger LAILA WESTERGAARD.
Laila Westergaard (født 1964) er billedhugger i ordets egentlige forstand. I spændingsfeltet mellem det eviggyldige og det tidslige hverdagsagtige hugger hun nænsomt med hammer og mejsel billeder og figurer ind i granitten i et forsøg på at skabe lethed i et ellers tungt og jordbundet materiale. Hendes værker er kendetegnet ved en optagethed af detaljen; tråden i en knipling, bogstavernes form, mejselslagenes levende aftryk.

Torsdag den 20. juni
"Dialog om Krop og ånd - og meningen med livet"
ved sognepræst NIELS V. GRUNNET og sognepræst BRUNO RASMUSSEN.

Indlæg om Marc Chagalls malerier af Guds ånd og en kortfilm, der hedder  "Helium" og handler om døden. Der lægges op til samtale og der kan inddrages spørgsmål og problemstillinger fra andre indlæg på sommerhøjskolen.

"Rundt om den danske sangskat"
Foredrag og fællessang ved INGE MARSTAL,
der har været professor ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium.

Inge Marstal er også forfatter til en lang række lærebøger og har været redaktør af flere sangbøger. Ud over fællessang vil der være introduktioner til de forskellige sange, og hun siger også noget om betydningen af sammenhængen mellem melodi og tekst og noget om værdien af at synge sammen.