Oplæsning og formiddagshygge

ANDEN TORSDAG I MÅNEDEN
kan man sammen med andre lytte til oplæsning af tekster af forskellige danske forfattere. Det kan være af f.eks. Benny Andersen, Tove Ditlev-sen, H.C. Andersen eller Herman Bang, men deltagerne er også vel-komne til selv at komme med forslag. Det er ANNE LEDET, der har været lærer på Nærum Skole, der læser op, og under oplæsningen kan man nyde en kop kaffe eller te. Der vil være mulighed for at drøfte teksterne. Ønsker man at forene det hyggelige med det praktiske, må man gerne lave håndarbejde, mens der læses. Gruppen mødes den anden torsdag i måneden. Hver gang er det kl. 10.30-12.00. Det foregår i konfirmandhuset, der ligger over for kirken.

Alle interesserede er meget velkomne. Mænd må også gerne være med. Det koster ikke noget. Tilmelding er nødvendig til kirkens kontor (tlf. 4580 3247 eller fsc@km.dk)

Gode historier i hyggeligt selskab

VIVIE RUFF, der er en af deltagerne, fortæller:
"Fra september til maj er vi en gruppe pensionerede "damer", der mødes i kirkens anneks (konfirmandhus) for at høre en god historie eller to og for at have det hyggeligt sammen. Mens vi drikker kaffe og spiser småkager og nogle af os laver håndarbejde, læser Anne Ledet (fra menighedsrådet) noveller eller uddrag af romaner primært af danske forfattere.

Da vi sidst var til oplæsning, kom vi til at tale om, hvad det er, der gør, at det er en god oplevelse at komme. Der er ingen tvivl om, at det hyggelige samvær betyder meget. Vi kender efterhånden hinanden rigtig godt. Gennem Annes valg af tekster er flere af os stødt på forfattere, vi ikke før havde kendskab til. Det giver inspiration til nyt læsestof, når man næste gang tager på biblioteket.

Jeg tror, at vi alle 14 på holdet har oplæsningstorsdagene skrevet ind i kalenderen. Vi glæder os til hver gang og er spændte på, hvad Anne mon har fundet på. De udvalgte tekster veksler mellem alvor og sjov. Vi har næsten siddet med tårer i øjnene, når der er blevet læst noveller af Tove Ditlevsen eller Martha Christensen, og vi har fået os et godt grin, når Finn Søeborg eller Kim Fupz har været på dagsordenen.

Anne er god til at finde egnede tekster, og efter hver historie snakker vi lidt og til tider en del om indholdet. Til jul og når vi "går på sommerferie" holder vi traditionen tro en lille frokost."