Flygtningekontakt i Nærum

Det midlertidige bosted for flygtninge, Rundforbivej 199, er lukket. Siden påsken 2015 har Birgitte Erichsen, Tove Kinslev og jeg fulgt de mange flygtninge, som i de sidste par år har boet der. Hver onsdag har vi enten haft café i kirkens anneks eller været hos dem. Vi har hørt på deres traumatiske historier, hjulpet med oversættelse af breve, været med dem i Udlændingestyrelsen, Borgerservice og Jobcenter. Vi har også hjulpet med lektier. Der har været mange opgaver, som har været spændende og udfordrende. Vi har deltaget i store glædesfester, når familier er blevet ført sammen. Det har været rørende, og det har været en stor glæde at lære de mange nye mennesker at kende. Mange af dem har nu fået fast bolig i Rudersdal og andre er flyttet til midlertidige boliger på Egebækvej i Nærum. Flere af dem har fået arbejde, og mange af kvinderne er efter endt sprogskole begyndt på VUC og vil gerne have en uddannelse. Nu kontakter vi dem i deres hjem og besøger hver onsdag et nyt sted. Vi bliver altid mødt med åbne arme, og det er en stor glæde at have kontakt med dem.

I øvrigt skal der lyde en stor tak til Christian Vandel fra Langebjerg, som skaffede cykler til vore flygtninge, da de ankom til Rudersdal kommune. Han gjorde en stor indsats og brugte meget tid på at skaffe cykler fra bebyggelsen Langebjerg.

Pia Sverdrup-Jensen fra Menighedsrådet