Adventshygge med gospelkor

Tirsdag den 10. december kl. 13.30
Der er gløgg og æbleskiver.
Der er julequiz og adventshygge,
og Virum Kirkes gospelkor underholder
med gospel- og julesange.

Koret ledes af gospeldirigent TINA ROBINSON og akkompagneres
af organist i Virum Kirke, KNUD RASMUSSEN.

Manden, der ville reparere verden med musik

Tirsdag den 28. januar kl. 13.30

DANIELS ØHRSTRØM, der er journalist på Kristeligt Dagblad, fortæller om sin bog om HENRIK GOLDSCHMIDT, der regnes for at være en af verdens førende oboister. Henrik Goldschmidt har i flere årtier haft fast ansættelse i Det Kongelige Kapel og har spillet med Berliner Philharmonikerne. Han har også boet i Israel i en periode, og på et tidspunkt fik han en idé om at etablere et mellemøstligt fredsorkester, Middle East Peace Ensemble, der bringer kristne, muslimske og jødiske musikere sammen (se omtale af koncert i Nærum søndag den 22. marts), og i 2010 etablerede han en musikskole, hvor jødiske og muslimske børn spiller og synger sammen.

Bibelens forunderlige planter

Tirsdag den 25. februar kl. 13.30

Pensioneret agronom HANS ARNE JENSEN fortæller
om Bibelens planteverden. Han har igennem mange år
indsamlet oplysninger om emnet og har udgivet bogen
"Bibelens planteverden". I Bibelen er der omtalt cirka
100 forskellige planter. Nogle af dem er velkendte, andre
er så sjældne, at vi kun har Bibelens oplysninger om dem.
Han fortæller også om arkæologiske udgravninger,
hvor der er fundet rester af planterne.

Den russisk-ortodokse kirkes tilbagevenden

TIL DET RUSSISKE SAMFUND
Tirsdag den 17. marts kl. 13.30

CHRISTIAN GOTTLIEB, der er sognepræst og dr.theol. fortæller:
"Siden Sovjetunionens sammenbrud i slutningen af 1991 er den Russisk-Ortodokse Kirke med bemærkelsesværdig kraft vendt tilbage som en markant og indflydelsesrig spiller i dagens Rusland. En spiller med umisforståelige ambitioner om at præge det russiske samfund i ortodoks retning efter syv årtier med det militant ateistiske sovjetregime, som forsøgte at skabe det totalt sekulære, a-religiøse samfund. Det lykkedes som bekendt ikke, men spørgsmålet om, hvad der kommer i stedet, må stadig betragtes som åbent og uafklaret, om end nogle tendenser i de senere år har tegnet sig tydeligere."

Om den danske digter Jens Rosendal og hans sange

Tirsdag den 28. april kl. 13.30
ved pyskolog ANNE KNUDSEN og journalist STEEN VALGREEN-VOIGT. Begge bor i Birkerød.

Foredraget handler om livsglæde og tillid på en let, glad og underholdende måde. Jens Rosendal er den nulevende danske digter, som har flest sange med i Højskolesangbogen. Hans sange handler om store livstemaer som kærlighed, tro, mening, håb, død, tab og sorg. Jens Rosendals livsfortælling er historien om en livslang kamp for at ville være den, man er - uanset, at andre vil noget andet - og om at holde fast i troen gennem hele livet trods modgang og medgang.

Undervejs synger vi nogle af Jens Rosendals sange, bl.a. "Du kom med alt det der var dig".