Billedforedrag om Hviderusland og Ukraine

Tirsdag den 22. maj kl. 13.30
RUTH CHRISTOFFERSEN fra Nærum Vænge fortæller og viser billeder fra en tur i efteråret 2017.

Hun har bl.a. besøgt Minsk, der er hovedstad i Hviderusland. Byen blev næsten udslettet under 2. verdenskrig, men er i dag en flot og moderne storby. Turen går også ud til nogle af landets slotte og skove. I  Ukraine "besøger vi" bl.a. Kiev og nogle af de gamle kirker, et grottekloster og Tjernobyl, som blev forladt af tusinder efter katastrofen i april 1986.

Enhver er meget velkommen.

Det Sixtinske Kapel i Rom

Tirsdag den 10. juli kl. 13.30
Sognepræst BRUNO RASMUSSEN fortæller

om Det Sixtinske Kapel i Vatikanet i Rom,
og viser bl.a. billeder af Michelangelos berømte loftsmalerier.

Der serveres kaffe og is med jordbær i pausen -
og enhver er velkommen til at deltage.

Lidt af far - om Alzheimers

Tirsdag den 25. september kl. 13.30
Foredrag ved retoriker og forfatter FREDERIK LINDHARDT.

Frederik Lindhardt er yngste søn af tidligere biskop Jan Lindhardt, som fik konstateret Alzheimers i 2012 og døde et par år senere. Sidste år udgav Frederik Lindhardt en bog om livet med sin syge far. Bogen hedder ”Lidt af far” og handler om sorg, frustrationer og håbløshed, men også om minder, humor, nærhed og kærlighed - og om forholdet mellem en far og en søn. Noget af alt det kommer han ind på i foredraget, men han gør sig også nogle overvejelser om, hvordan Alzheimers og demens udfordrer os og vores syn på selvstændighed, værdighed og fornuft.

Enhver er velkommen til at være med. Der er kaffe i pausen. Deltagelse er gratis.

Om bord på skoleskibet Georg Stage

Tirsdag den 23. oktober kl. 13.30
Stud. scient. pol. CHRISTIAN STUBKJÆR fortæller.
I  2013 var Christian Stubkjær på togt med Skoleskibet Georg Stage. Turen gik bl.a. til Shetlandsøerne, Færøerne, Finland, Ålandsøerne, Letland, Polen, Bornholm samt Christiansø. Under foredraget vil de lyttende få et unikt indblik i de udfordringer og oplevelser, man møder hver dag på et skoleskib - både i forhold til det praktiske daglige arbejde samt i undervisningen om bord. Desuden vil han fortælle om det stærke bånd, der opstår mellem mennesker, når succesfuld sejlads og uddannelse er betinget af godt fællesskab, tillid og evnen til at samarbejde. Endelig vil oplægget også indeholde små historier om søsyge, højdeskræk, storm, hængekøjer, sammenhold, mangfoldighed og meget mere

Der vises billeder og film.

En rejse gennem bly og græs

Tirsdag den 27. november kl. 13.30
Skuespiller BODIL JØRGENSEN fortæller.

I 2015 udgav Bodil Jørgensen bogen "En rejse gennem bly og græs", hvor hun fortæller om skuespillet, kærligheden, troen, døden og livskraften. I filmens og teatrets verden, der umiddelbart kan virke glamourøs med røde løbere, champagnebobler og primadonnanykker, der bliver tilskrevet kunstnerisk følsomhed, er det ifølge Bodil Jørgensen ekstra vigtigt at slå dørene op og vise, hvad der gemmer sig bag scenetæppet. Bogen fortæller om Bodils barndom og hendes usikre år på skuespillerskolen, om familien, ægteskab og en svær skilsmisse - og om at holde fast i livskraften og de sande værdier."

Det koster ikke noget at deltage - og enhver er velkommen.