Du er her:

Vielse

Som det første henvender man sig til kirkekontoret, hvor vi aftaler dato og tidspunkt for vielsen. Derefter skal du og din partner udfylde en ægteskabserklæring, som I finder på www.borger.dk
Herefter undersøger kommunen, om I opfylder betingelserne for ægteskab. En ægteskabserklæring må max. være 4 måneder gammel. Ægteskabserklæringen bekræfter, at hverken brud eller brudgom er gift i forvejen. Ægteskabserklæringen anvendes, uanset om du skal vies i kirke eller på rådhuset.

I god tid før vielsen aftaler parret en samtale med præsten. Ægteskabserklæringen medbringes, sammen med navn og adresse på to vidner.

Navneændring i forbindelse med en vielse er gratis og skal anmeldes til kirkekontoret i det sogn, hvor den, som skal have ændret navn, bor. Anmeldelsen kan hentes på www.borger.dk, hvor man via sit NemID udfylder og sender ansøgningen digitalt.

Kontakt kirkens kontor, hvis der er spørgsmål.