Du er her:

Bisættelse og begravelse

Ønsker man en kirkelig bisættelse/begravelse kan man kontakte én af kirkens præster, der - udover at tale med de efterladte - også kan hjælpe med praktiske råd og vejledning. I de fleste tilfælde vælger de efterladte dog at lade en bedemand tage sig af de første praktiske foranstaltninger i forbindelse med et dødsfald.

Pårørende til en afdød skal anmode begravelsesmyndigheden om begravelse eller ligbrænding snarest muligt efter dødsfaldet. Det gælder uanset om afdøde var medlem af Folkekirken eller ej. Begravelsesmyndigheden er i praksis afdødes bopælssogns kirkekontor. Man kan finde afdødes sogn på www.sogn.dk. Dødsfald skal anmeldes på en Døds- og Begravelsesanmeldelses-blanket, som findes på www.borger.dk, hvor den udfyldes og sendes digitalt til kirkekontoret.

Bisættelse/begravelse af personer, der ikke er medlem af Folkekirken
Ved udmeldelse af Folkekirken orienteres man om, at udmeldelsen indebærer, at man giver udtryk for, at man ikke ønsker en kirkelig bisættelse/begravelse. Derfor gør vi også ved udmeldelsen opmærksom på, at det kan være vigtigt at orientere sine nærmeste om beslutningen.

Vi respekterer naturligvis afdødes ønske, hvad enten udmeldelsen sker på baggrund af religiøse eller økonomiske overvejelser, og finder det heller ikke rimeligt, at medlemmmer af Folkekirken skal betale for bisættelse/begravelse af personer, der ikke er medlem af Folkekirken.

Kontakt kirkens kontor, hvis der er spørgsmål.